
To naturalne, że każdy rodzic chce zapewnić swojemu dziecku wszystko co najlepsze. Troska o żywienie malucha to inwestycja w jego zdrowie, rozwój, samopoczucie – w jego przyszłość. Niestety coraz częściej dzieciakom przytrafiają się rozmaite alergie. Co powinno jeść dziecko dotknięte alergią na mleko lub nietolerancją glutenu? Marka La Mandorle postanowiła wyjść na przeciw potrzebom alergików nawet tych najmłodszych i dla wymagających klientów stworzyła linię Bebe Mandorle. Co w niej takiego niezwykłego?
Bezglutenowe i bezmleczne mieszanki dla niemowląt od La Mandorle
W ofercie produktów bezglutenowych przeznaczonych dla najmłodszych znajdziecie mieszanki kierowane już dla noworodków, od pierwszych dni życia. Bazą tej mieszanki jest hydrolizatu białek z ryżu organicznego.

La Mandorle dba o to, aby ich produkty były jak najbardziej naturalne i wartościowe. Dlatego komponenty używane do przygotowywania mieszanek pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Co więcej na uwagę zasługuje innowacyjny proces produkcji. Jak wiadomo przetwarzanie przy użyciu wysokiej temperatury sprawia, że część cennych substancji odżywczych zostanie utracona. Dlatego też w tworzeniu zdrowej żywności dla dzieci La Mandorle stawia na przetwarzanie na zimno. Dzięki temu bogactwo wartości odżywczych zostaje zachowane. Ponadto przetwarzanie na zimni, to całkowita nowość w branży produktów instant.
Bebe Mandorle – zdrowa żywność dla niemowląt z alergią
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że firma Mandorle od ponad 25 lat produkuje tak zwane mleko migdałowe(napój migdałowy) i wszelkie inne przetwory które nie zawierają mleka ani glutenu. W całym zakładzie nie używa się produktów je zawierających. Oznacza to, że ich produkty są bezpieczne, wolne od tych alergenów ponieważ nie ma ryzyka, że nawet ich śladowe ilości dostaną się do jedzenia w toku produkcji. Ponadto receptury zostały opracowane we współpracy ze specjalistami od żywienia niemowląt, jak i w konsultacji z rodzicami. Dzięki temu osiągnięto zamierzony cel – wartościowe jedzenie dla niemowląt, bez glutenu, bez mleka i w 100 % roślinne czyli wegańskie.

Mieszanki zbożowe dla niemowląt bez glutenu – rozszerzanie diety
W ofercie La Mandorle znajdziecie zboża bezglutenowe dla dzieci już od 4 i 6 miesiąca życia. Dla korzystnego podpicia wartości odżywczych są one wzbogacane spiruliną oraz czerwonymi algami pochodzącymi z ekologicznych źródeł. Są to naturalne suplementy diety, które doskonale wpisują się w zapotrzebowanie rozwijających się organizmów dzieci. Mieszanki zbożowe dla niemowląt są wzbogacane owocami lub warzywami.
Zdrowe jedzenie dla dzieci – La Mandorle
Co sprawia, że jedzenie dla dzieci La Mandorle to dobry wybór?
- doskonale skomponowane wartości odżywcze
- wyłącznie naturalne składniki
- bez mleka
- bez glutenu
- 100 % roślinne
- dzięki procesowi przetwarzania na zimno zachowane zostają cenne właściwości odżywcze
- bez oleju palmowego
- wzbogacane naturalnymi suplementami diety – algami
- ściśle przemyślany i kontrolowany proces produkcji
Zapraszamy do zapoznania się z produktami La Mandorle. Nasza oferta to nie tylko żywność bezglutenowa dla dzieci, ale i preparaty białkowe, jak i odżywki białkowe wegańskie, pomysłowe miksy bezglutenowe i wiele innych zdrowych produktów które zasługują na uwagę. Sprawdź i przekonaj się sam!