
Kokosanki dla wielu mogą być wspomnieniem z dzieciństwa. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu – teraz w wersji wegańskiej! Z zewnątrz kruche, a w środku niezwykle miękkie. Doskonałe dla całej rodziny, a zdecydowanie posmakują małych łakomczuszkom. Smaczne jako dodatek do kawy, herbaty, ale i jako przekąska.
Składniki:
- 100 ml ‘mleka’ kokosowo-migdałowego La Mandorle,
- 6 g skrobi kukurydzianej,
- 125 g proszku kokosowego,
- 120 g cukru trzcinowego.
Sposób przygotowania:
- ‘Mleko’ kokosowo-migdałowe podgrzać w rondelku, mieszając łyżką dodać skrobię kukurydzianą. Nie przerywaj mieszania do momentu, aż zgęstnieje.
- W miseczce wymieszaj starty kokos z cukrem trzcinowym.
- Do suchych produktów wlej wymieszane mleko z mąką kukurydzianą i wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę.
- Zrób niewielkie kuleczki, średnica ok. 2 cm i ułóż je na blasze do pieczenia.
- Piecz w piekarniku przez 10 min w 210 °.
- Podawaj, gdy ostygną.