
Nie masz czasu na pracochłonne śniadania, szczególnie jeśli jesteś już po porannych ćwiczeniach? Mamy dla Ciebie przepis na koktajl bananowy z awokado, który doskonale Cię zregeneruje! Dzięki swoim wartościowym składnikom wzbogaconym dodatkowo napojem migdałowym w proszku z Omega jest doskonałym źródłem białka, magnezu i wapnia. Na jego korzyść wpływa także obecność alg Lithothamnium Calcareum. Alkaliczny, przeciwutleniający, odżywczy, bogaty w węglowodany i w 100% przyswajalne kwasy tłuszczowe – koktajl ten jest wyjątkowo lekkostrawny.
Składniki na dwie szklanki koktajlu
- 1 banan,
- 1 awokado,
- 20 g napoju migdałowego w proszku La Mandorle,
- 200 ml wody,
- cukier trzcinowy (opcjonalnie).
Sposób przygotowania
- Umieść wszystkie składniki w blenderze, wymieszaj i gotowe! Całość zajmie Ci niecałe 5 minut!
Koktajl bananowy z awokado należy spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Można go pić lub podawać w misce z sezonowymi owocami i nasionami.
Rada CentrumBio: dodaj sok z połowy cytryny lub limonki. Podkreśli on wszystkie smaki i nada letniego orzeźwienia.