
Bez wątpienia wszyscy uwielbiamy brzoskwinie. A sezon na nie właśnie trwa! Podobnie jak wiele letnich owoców, brzoskwinie są bogate w wodę, która w trakcie wakacji jest nam bardzo potrzebna. W tą letnią myśl przedstawiamy przepis na koktajl brzoskwiniowy wzbogacone o napój migdałowy z białkiem i wapniem. Takie smoothie pomoże Ci utrzymać odpowiedni poziom nawodnienia, który może być zagrożony w trakcie wakacyjnych miesięcy.
Składniki do przygotowania 1 koktajlu
- 200 ml napoju (mleka) migdałowego z algami La Mandorle,
- 2 brzoskwinie,
- 4 kostki lodu.
Sposób przygotowania
- W blenderze wymieszaj brzoskwinie (bez pestek), napój migdałowy i kostki lodu.
- Miksuj przez 1 minutę.
- Podawaj w szklance i ciesz się orzeźwiającym koktajlem!
Rada CentrumBio: Zalecamy wybieranie ekologicznych owoców, aby móc spożywać je w całości, ze skórką. Większość witamin, minerałów i przeciwutleniaczy znajduje się właśnie w skórce.