Koktajl czekoladowy z napojem migdałowym to nasz ulubiony koktajl z na bazie napoju roślinnego. Wszystkie składniki tego płynnego deseru idealnie pasują do siebie i tworzą jedną całość. Czekoladowy smak i sytość dzięki awokado sprawiają, że koktajl świetnie zastąpi Ci drugie śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie musisz spróbować!

Składniki

  • 1 łyżka prawdziwego kakao,
  • 400 ml napoju migdałowego w proszku La Mandorle,
  • garść orzechów włoskich, laskowych lub nerkowca,
  • ½ awokado,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 łyżka nasion chia,
  • 1 łyżeczka cynamonu.

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.
  2. Odstawić na 15 minut, aby nasiona chia zagęściły koktajl.
  3. Wierzch opcjonalnie ozdobić posiekanymi orzechami.

To banalnie prosty przepis, który możesz przygotować na drugie śniadanie. Rada Centrumbio: jeśli nie przepadasz za awokado, możesz wybrać banana.