
Koktajl czekoladowy z napojem migdałowym to nasz ulubiony koktajl z na bazie napoju roślinnego. Wszystkie składniki tego płynnego deseru idealnie pasują do siebie i tworzą jedną całość. Czekoladowy smak i sytość dzięki awokado sprawiają, że koktajl świetnie zastąpi Ci drugie śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie musisz spróbować!
Składniki
- 1 łyżka prawdziwego kakao,
- 400 ml napoju migdałowego w proszku La Mandorle,
- garść orzechów włoskich, laskowych lub nerkowca,
- ½ awokado,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżka nasion chia,
- 1 łyżeczka cynamonu.
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.
- Odstawić na 15 minut, aby nasiona chia zagęściły koktajl.
- Wierzch opcjonalnie ozdobić posiekanymi orzechami.
To banalnie prosty przepis, który możesz przygotować na drugie śniadanie. Rada Centrumbio: jeśli nie przepadasz za awokado, możesz wybrać banana.