Wiosna i lato to idealny czas na przygotowanie koktajli. Dostępne świeże warzywa i owoce pozwalają na przygotowanie orzeźwiających przekąsek, które jednocześnie są bardzo syte. Tym razem przedstawiamy przepis na koktajl słoneczny z wykorzystaniem napoju (mleka) migdałowego z Omega. Napój od La Mandorle zawiera sporo witamin i wartości odżywczych, a same koktajle są o tyle uniwersalne, że można dodawać ulubione dodatki według własnych upodobań.

Składniki:

  • 200 ml mleka migdałowego Ω od La Mandorle (3 miarki)
  • garść mrożonych czerwonych owoców (lub świeżych)

Przygotowanie:

  1. W blenderze wymieszać owoce z mlekiem migdałowym Ω.
  2. Opcjonalnie można dodać pokruszony lód i ponownie zmiksować.
  3. Podawać schłodzone. 

* 1 porcja koktajlu dziennie zapewnia ¼ zalecanego zapotrzebowania na EPA / DHA!

Smacznego! 😋