
Wiosna i lato to idealny czas na przygotowanie koktajli. Dostępne świeże warzywa i owoce pozwalają na przygotowanie orzeźwiających przekąsek, które jednocześnie są bardzo syte. Tym razem przedstawiamy przepis na koktajl słoneczny z wykorzystaniem napoju (mleka) migdałowego z Omega. Napój od La Mandorle zawiera sporo witamin i wartości odżywczych, a same koktajle są o tyle uniwersalne, że można dodawać ulubione dodatki według własnych upodobań.
Składniki:
- 200 ml mleka migdałowego Ω od La Mandorle (3 miarki)
- garść mrożonych czerwonych owoców (lub świeżych)
Przygotowanie:
- W blenderze wymieszać owoce z mlekiem migdałowym Ω.
- Opcjonalnie można dodać pokruszony lód i ponownie zmiksować.
- Podawać schłodzone.
* 1 porcja koktajlu dziennie zapewnia ¼ zalecanego zapotrzebowania na EPA / DHA!
Smacznego! 😋