
Kremy deserowe są idealne, jeśli chcesz przygotować szybką i słodką przekąskę! Z naszym przepisem na krem mleczny potrzebujesz tylko z czterech składników. Bez wątpienia przypadnie on do gustu zarówno małym miłośnikom słodyczy, jak i dużym. Sprawdź jak przygotować ten pyszny deser.
Składniki na 4 porcje kremu mlecznego
- 350 ml napoju migdałowego – rada CentrumBio: polecamy napój (mleko) migdałowe z algami – La Mandorle,
- 200 ml kremu migdałowego AMANDE CUISINE,
- 85 g cukru,
- 25 g skrobi kukurydzianej.
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą.
- Stopniowo dodawaj napój migdałowy i krem, mieszając trzepaczką, aby uniknąć grudek. Całość przelej do rondelka.
- Postaw rondel na średnim ogniu, ciągle mieszając.
- Kiedy krem mleczny zacznie gęstnieć zdejmij rondel z ognia.
- Wlej do małych pucharków i ostudzić, następnie włóż do lodówki na 3 godziny.
Aby uzyskać krem czekoladowy dodaj do przepisu łyżkę kakao. Udekoruj ulubionymi owocami lub listkiem mięty. Jesteśmy pewni, że latem pokochasz ten chłodny deser!