Orzeźwiające koktajle świetnie sprawdzają się latem, ale nie tylko! To doskonała propozycja na śniadanie lub deser, a także przekąskę do szkoły czy pracy. Są o tyle uniwersalne, że można dodawać różne owoce i warzywa – w zależności od naszych preferencji. To również świetna metoda na przemycanie witamin i minerałów w nieco smaczniejszej formie 😉 Tym razem przedstawiamy przepis na kwiatowo owocowy koktajl, do którego użyliśmy ‘mleko’ migdałowe w proszku

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wlać 300 ml wody wcześniej schłodzonej. Dodać 5 miarek mleka migdałowego w proszku, a następnie dodać owoce. 
  2. Wszystko dokładnie zblendować,  następnie przelać do szklanek. 
  3. Udekorować płatkami hibiskusa. Dla większego orzeźwienia podawać mocno schłodzone z kostkami lodu. 

* Możesz zastąpić truskawki borówkami

Wskazówki: Jeśli ręce są poplamione jagodami, natrzyj je sodą oczyszczoną!