Napoje roślinne, często przez ludzi nazywane mlekiem roślinnym (aczkolwiek nie jest to prawidłowa nazwa) w ostatnich latach zyskały na popularności. Są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej, co więcej to doskonałe zamienniki mleka dla osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe. W natłoku produktów tego typu warto zwracać uwagę na skład takich napojów. Cukier i konserwanty nie są naszymi sprzymierzeńcami. Tzw. mleko migdałowe La Mandorle posiada naturalny skład i innowacyjny proces produkcji. Co sprawia, że jest inne niż pozostałe produkty tego typu?

Mleko migdałowe La Mandorle – tylko selekcjonowane migdały

Migdały używane do tworzenia napojów roślinnych jak i innych produktów La Mandorle pochodzą z pradawnych odmian i są uprawiane w chronionym ekosystemie. Wyklucza się jakiekolwiek migdały produkowane w Kalifornii i pochodzące z odmian hybrydowych, których nadmierna eksploatacja zagraża równowadze ekologicznej i środowiskowej. Etyka ponad ekonomią.

Migdałów tłoczenie na zimno aby zachować jak najwięcej wartości odżywczych

Migdały, po obraniu, są tłoczone na zimno w celu ekstrakcji oleju, a zwłaszcza odtłuszczonej mąki migdałowej.  Mąka ta, ma wysoką zawartość dobrej jakości białka i minerałów.
Czy wiedziałeś, że Migdał może zawierać do 65% oleju i blisko 20% białka? Dzięki innowacyjnej metodzie tłoczenia na zimno nasza mąka migdałowa zawiera ponad 50% białka i mniej niż 15% oleju!
Firma La Mandorle jako pierwsza postawiła na produkcję mleka migdałowego poprzez proste odolejanie. Kluczowym elementem receptury jest ta wysoce odżywcza baza, która zapewnia naszym napojom roślinnym w proszku spełnianie wyjątkowych celów odżywczych. Na jedną puszkę 400 g użyto 500 g migdałów. 

Żywność bezglutenowa na bazie migdałów idealna na śniadanie i nie tylko

Jak przygotowywane są nasze mieszanki bezglutenowe? Odtłuszczona mąka migdałowa jest rozpuszczana w syropie ryżowym i wzbogacana włóknem akacjowym, stanowiącym naturalny probiotyk.
Nasz napój migdałowy La Mandorle, składający się w 65% z odolejonych migdałów to jedyny taki produkt na rynku, który zawiera tyle białka – średnio o 32% , i najmniej syropu. Włókno akacjowe jest doskonałym probiotykiem , który optymalizuje tę recepturę.

Napoje roślinne la Mandorle – opatentowany proces produkcji

Opatentowany, innowacyjny  proces pozwala kontrolować temperaturę i zachować termoczułe składniki odżywcze w celu uzyskania najlepszego 'mleka’ migdałowego lub jak kto woli 'mleka’ orzechowego. 
Proces opracowany przez LA MANDORLE umożliwia kontrolowanie temperatury i zachowanie integralności odżywczej produktu.

La Mandorle – mleko migdałowe z dobrym składem

Produkty La Mandorle to dobry skład i starannie wyselekcjonowane składniki . Dzięki specyficznemu procesowi produkcji nawet mleka roślinne w puszce zachowują pełen garnitur wartości odżywczych. Są wzbogacane naturalnymi suplementami które podbijają ich wartościowość gdy mowa o magnezie i wapniu. Z jednej puszki można przygotować aż 5 litrów napoju, jest więc to rozwiązanie bardzo ekonomiczne. Bogactwo protein, cennych pierwiastków jakie kryją się w mlekach roślinnych La Mandorle sprawia, że będzie to doskonałe uzupełnienie diety.