Wegańskie naleśniki – La Mandorle 

Któż nie kocha naleśników?  Naleśniki to genialny pomysł na przekąskę lub na obiad. A co w przypadku, gdy mamy nietolerancję laktozy, glutenu lub jesteśmy na diecie wegańskiej? Składniki, z których przygotowuje się ciasto na naleśniki to również produkty mleczne. Czy to oznacza, że musimy zrezygnować z ulubionego deseru? W żadnym wypadku! La Mandorle przygotowało mieszankę na naleśniki wzbogacone białkiem. Teraz możesz sięgnąć po ulubiony deser bez obaw o nieprzyjemne dolegliwości wywołane spożyciem białka mleka. 

Naleśniki białkowe – bez laktozy i glutenu 

W Centrum Bio znajdziecie białkowe naleśniki bez mleka i glutenu. Mieszanka naleśnikowa powstała na bazie wysokiej jakości białka roślinnego, dlatego można śmiało powiedzieć, że są to naleśniki wegańskie. W swoim składzie nie posiadają produktów odzwierzęcych, za to zawierają białko ryżowe, białko z grochu, konopi oraz migdałów, a także mąkę ryżową. Dla podbicia właściwości odżywczych zastosowano też dodatek alg morskich które są skarbnicą cennych pierwiastków. Naleśniki wegańskie bezglutenowe zawierają dużą ilość białka, błonnika, wapnia i magnezu, co jest niezwykle ważne dla osób, które wyeliminowały z diety produkty mleczne. Ponadto naleśniki bez jajek to dogodna opcja dla osób uczulonych na składniki zawarte w jajkach kurzych. Produkty La Mandorle są naturalne – powstały ze składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego. Nie zawierają cukru, soi, konserwantów i sztucznych barwników. To świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników! Mogą być spożywane przez wegan, osoby z nietolerancją laktozy, glutenu oraz przez wszystkich ulubieńców zdrowej, pełnowartościowej żywności. 

Naleśniki wzbogacone białkiem – szybki deser proteinowy

Bezglutenowe naleśniki wegańskie to doskonała propozycja na szybkie, sycące śniadanie, proteinowy posiłek w ciągu dnia lub jako odżywczy deser. Białkowe naleśniki można podawać na słodko lub na słono, z ulubionymi dodatkami w formie owoców, kremu czekoladowego lub z orzechami. W ten sposób zaskoczysz znajomych przepyszną przekąską oraz urozmaicisz posiłki swojego dziecka. 

Mieszanka naleśnikowa jest niezwykle szybka i prosta w przygotowaniu! 

Porcję mieszanki należy wymieszać z napojem roślinnym (polecamy napój kokosowy lub napój migdałowy). Warto pamiętać, aby przed smażeniem odstawić ciasto na ok. 30 minut, żeby potocznie mówiąc „odpoczęło”. Przez ten czas mieszanka zgęstnieje, a Ty w tym czasie możesz przygotować ulubione dodatki, np. owoce, orzechy lub krem.  Naleśniki należy smażyć po około 2 minuty na każdej stronie na gorącej, uprzednio naoliwionej patelni. 

Wegańskie i bezglutenowe naleśniki – La Mandorle

W zakładzie produkcyjnym La Mandorle stosuje się innowacyjne procesy, które pozwalają na zachowanie w przetwarzanej żywności jak najwięcej wartości odżywczych. Do tego wszelkie produkty są pozbawione glutenu oraz bez laktozy. Większość produktów jest wegańskich – zawiera w sobie tylko składniki pochodzenia roślinnego. Takie naleśniki białkowe są nie tylko odżywcze, odpowiednie dla wegan i dla osób na diecie bez glutenu i bez laktozy. Komponenty do stworzenia mieszanki bezglutenowej pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Jest więc nie tylko zdrowo i smacznie, ale również etycznie.