
Lubicie naleśniki? My za nimi wprost przepadamy, dlatego bardzo często goszczą one w naszej kuchni. Na śniadanie, popołudniową przekąskę czy podwieczorek – to danie, które jest dobre o każdej porze dnia. Dziś przedstawiamy przepis na naleśniki z mlekiem migdałowym dla osób z nietolerancją laktozy. Nam wyszły pyszne, a Tobie polecamy spróbować!
Składniki
- 1 szklanka napoju migdałowego z algami,
- 1 szklanka wody gazowanej,
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 2 jajka klasy M,
- niewielka ilość oleju do smażenia,
- cukier puder lub ulubiona konfitura do podania.
Przykładowe napoje migdałowe do użycia w przepisie

orasi napój migdałowy bez dodatku cukru zestaw 6 x 1 l bio

alpro napój kokosowo-migdałowy z wapniem i witaminami 1 l

ecomil napój migdałowy barista bezglutenowy zestaw 6 x 1 l bio

bolero napój w proszku migdałowy ze stewią - almond 12 x 9 g

ecomil napój migdałowy bez dodatku cukru z podwyższoną zawartością białka bezglutenowy 1 l bio

biozen napój migdałowy bezglutenowy zestaw 10 x 1 l bio

ecomil napój migdałowy z chia bez dodatku cukru bezglutenowy 1 l bio

ecomil napój migdałowy słodzony syropem z agawy bezglutenowy 1 l bio
Sposób przygotowania
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj napój migdałowy, wodę i jajka. Całość dokładnie wymieszaj ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek).
- Naleśniki smaż na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Nawet jeśli nie masz nietolerancji pokarmowych to wypróbuj naszego zdrowego przepisu na naleśniki. Rada Centrumbio: ten przepis nie wymaga dosładzania, ponieważ napój migdałowy sam w sobie zawiera naturalnie występujące cukry. Do tego dostarczysz go w ulubionych dodatkach. 🙂