Koktajl z warzyw lub owoców to świetna propozycja na śniadanie – samo przygotowanie zajmuje zaledwie chwilkę, a jest to doskonały sposób na dostarczenie wielu wartości odżywczych do organizmu. Ponadto koktajle warzywne, ale i owocowe można modyfikować i zmieniać składniki w zależności od preferencji. 

Prawdopodobnie większość z nas rano spieszy się do pracy, na uczelnię lub do szkoły, dlatego często nie dbamy o pełnowartościowe śniadanie, które jest podstawą każdego dnia. Dlatego też przedstawiamy przepis na świeży koktajl, do którego zalecamy dodać mleko roślinne w proszku – to z Omega zawiera sporo witamin i minerałów. 

Składniki (4 osoby):

  • 1 ogórek
  • 1 awokado
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • sok z cytryny
  • 400 ml mleka migdałowego Ω (8 miarek na 400 ml)

Przygotowanie:

  1. Ogórka, awokado, jabłko i gruszkę pokroić w kostkę.
  2. Składniki dodać do blendera wraz z odrobiną soku z cytryny i 400 ml mleka migdałowego Ω 
  3. Dokładnie zblendować. Najlepiej smakuje schłodzone! 

Czy wiesz, że 100 ml mleka migdałowego Ω dostarcza 14% dziennego zapotrzebowania na wapń

Ponadto jest także doskonałym źródłem magnezu, fosforu i żelaza. w 100 g produktu znajduje się aż 20g białka i 10g błonnika!