
Czy wiesz, że na pracowite poranki najlepiej zjeść bardzo pożywne śniadanie? Doskonałym rozwiązaniem jest owsianka. Ale nie byle jaka! Nasza owsianka na mleku migdałowym może być przygotowana dzień wcześniej. Wystarczy, że zrobisz ją wieczorem, a rano po prostu wyjmiesz na śniadanie. W ten sposób płatki owsiane będą miały czas na spęcznienie przez całą noc. Poznaj nasz przepis bez gotowania!
Składniki na jedną porcję owsianki z mlekiem migdałowym
- 50 g płatków owsianych,
- 15 g napoju migdałowego w proszku La Mandorle,
- 150 ml wody,
- garść ulubionych, świeżych owoców i prażonych orzechów i/lub migdałów,
- 1 łyżeczka syropu kokosowego lub klonowego.
Sposób przygotowania
- Dzień wcześniej wsyp płatki owsiane do miski, dodaj wcześniej przygotowane 100 ml napoju migdałowego. Pozostaw do namoczenia na noc w lodówce.
- Rano dodaj 50 ml mleka migdałowego, syrop kokosowy lub klonowy, owoce, orzechy i/lub prażone migdały.
- Ciesz się sycącym śniadaniem!
Ten przepis można stosować bez końca: płatki owsiane można zastąpić kaszą gryczaną, prosem, a nawet komosą ryżową. Rada CentrumBio: eksperymentuj w kuchni – zamień napój migdałowy na inny z naszej oferty!