Napój migdałowy

Zdrowe odżywianie to ważny element codzienności człowieka który dba o siebie oraz o swoją rodzinę. Można powiedzieć, że jesteśmy tym co jemy więc warto dbać o to, żeby jeść zdrowo. Zdrowa żywność najwyższej jakości to właśnie to, co Centrum Bio i La Mandorle chce oferować swoim klientom. Wśród niej znajdziecie wysokiej klasy napoje (mleko) migdałowe, jak również napoje kokosowe.

Napój (mleko) migdałowe o wysokiej zawartości białka – to jednak nie mleko

Od najmłodszych lat powtarza nam się, że warto pić mleko. Tymczasem okazuje się, że mleko krowie wcale nie jest aż takie dobre dla naszego organizmu. Ponadto mnóstwo osób wykazuje nietolerancję laktozy czy reaguje alergicznie na białka mleka.Co wtedy? Czym zastąpić mlekoMigdałowe napoje są doskonałą alternatywą gdy z diety należy wykluczyć produkty mleczne. Tak zwane mleko migdałowe, to w rzeczywistości bardzo wartościowy napój (mleko) z migdałów. Przygotowywany jest z częściowo obranych, odolejonych migdałów co sprawia, że jest delikatny w smaku, lekki. Ponadto dostępny w naszej ofercie napój (mleko)migdałowy nie zawiera w swoim składzie cukru. Ponadto w sposób naturalny nie zawiera też glutenu, dzięki czemu jest przyjazny osobom na diecie bezglutenowej. Znajdziecie również ’mleko migdałowe w proszku.

Napój (mleko) migdałowy – wapń i inne składniki odżywcze

Skąd brać wapń gdy należy odstawić mlekoRoślinne odpowiedniki tego napoju takie jak napój (mleko) migdałowy czy napój (mleko) migdałowo kokosowy są znakomitymi kandydatami. Dzięki specjalnemu procesowi produkcyjnemu cenne składniki odżywcze zawarte w migdałach zostają zachowane. Co więcej dodatek litotamu dodatkowo wzbogaca taki napój roślinny o wapń oraz o magnez, czyli pierwiastki tak ważne dla naszego zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Zdrowa żywność dla dzieci i dorosłych czyli tzw. mleko migdałowe dla całej rodziny

Napój ten doskonale sprawdzi się w swojej najprostszej postaci, jak i jako dodatek do rozmaitych dań, jako zamiennik mleka. Migdałowe napoje są delikatne w smaku, więc nie zdominują smaku potrawy. Bez obaw możecie użyć napoju migdałowego od La Mandorle jako dodatek do kawy, do zup czy sosów. Warto wspomnieć, że do produkcji napojów (mleko) migdałowych w proszku, jak i tych dostępnych w kartonie używa się tylko i wyłącznie organicznych produktów z kontrolowanych upraw. Jest to prawdziwy napój migdałowy bio który dobrze odnajduje się w kategorii zdrowa żywność dla dzieci.

Napój (mleko) migdałowy la Mandorle – dla kogo?

Napój (mleko) roślinny otrzymany ze słodkich migdałów jest 100 % vegan. Takie „mleko „wegańskie może być z powodzeniem stosowane przez osoby z nietolerancją mleka, lub takie które zrezygnowały z wyrobów mleczarskich z powodów ideologicznych. Jest to doskonały dodatek do pełnowartościowej diety i zdrowego typu życia. Warto zwrócić na nie uwagę jeżeli interesuje Cię zdrowa żywność dla dzieci nie zawierająca produktów mlecznych.

Ludzie coraz częściej sięgają po napoje roślinne. Doceniają nie tylko ich smak, ale i właściwości odżywcze. Ponadto takie napoje to doskonała alternatywa dla osób którym szkodzi mleko. Migdałowe alternatywy są godne rozważenia! Dlaczego warto jeść migdały oraz pić napój migdałowy?

Mleko migdałowe to nie mleko a napój migdałowy

Bez wahania można powiedzieć, że wśród napojów na bazie roślinnej, napoje migdałowe, w świadomości wielu ludzi figurujące jako mleko migdałowe (aczkolwiek nie jest to prawidłowe nazewnictwo)są najczęściej wybierane, zarówno napoje w płynie jak i napoje roślinne w proszku do samodzielnego przygotowania. Już dawno znacząco wyprzedziły napoje z soi, która nie każdemu służy a i wielu obawia się GMO. Tymczasem migdały pod względem właściwości odżywczych wśród orzechów wiodą prym. Ponadto są one bogactwem dobrej jakości białka roślinnego, co zostało dostrzeżone przez La Mandorle (mandorle oznacza właśnie migdały) i wykorzystują wyselekcjonowane migdały do tworzenia zdrowej żywności nie zawierającej glutenu oraz bez laktozy.

Cenne właściwości odżywcze w migdałach

Co takiego sprawia, że napój migdałowy jak i same migdały warto wprowadzić do swojej diety? Mleko migdałowe- właściwości.

  • wysoka zawartość białka
  • są bogate w argininę – aminokwas wspierający prawidłowe działanie serca i naczyń krwionośnych
  • zawierają histydynę – pozytywnie działa na układ trawienny i układ odpornościowy
  • zawierają korzystne dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe
  • stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego
  • mleko migdałowe jest niskokaloryczne
  • wysoka zawartość witaminy E
  • W napojach migdałowych La Mandorle stosuje się dodatek alg czerwonych dla podniesienia zawartości wapnia oraz magnezu
  • jest to doskonała alternatywa dla osób na diecie bezmlecznej, z alergią na białka mleka czy nietolerancją laktozy
  • korzystny wpływ na zdrowie
  • odpowiednie również dla dzieci

Mleko migdałowe La Mandorle – jak najwięcej wartości zachowanych

Aby zachować te cenne właściwości, La Mandorle opracowała specjalny proces. To właśnie ta firma jako pierwsza postawiła na produkcję mleka migdałowego poprzez proste odolejanie. Kluczowym elementem receptury jest ta wysoce odżywcza baza, która zapewnia napojom w proszku spełnianie wyjątkowych celów odżywczych. Na 400 g puszkę z napojem migdałowym w proszku przypada 500 g wysokiej jakości, selekcjonowanych migdałów pochodzących z kontrolowanych upraw.  Niektórzy zastanawiają się jak zrobić mleko migdałowe i przepisy znajdą w sieci. La Mandorle proponuje zaś gotowe rozwiązanie – smaczne mleko roślinne wzbogacone w wapń, dostępne jako migdałowe mleko gotowe do spożycia lub napój bogaty w witaminy do sporządzenia z proszku, przy użyciu wody.

Mleko migdałowe- gdzie kupić

Obecnie napoje roślinne w tym napoje migdałowe znajdziecie w wielu sklepach. Jednak mleko migdałowe, mleku migdałowemu nie jest równe. Bacznie zwracajcie uwagę na skład. Jeżeli mleko roślinne zawiera dużą zawartość cukru, barwniki czy całą masę konserwantów zrezygnujcie z niego. Zapewniamy, że mleko migdałowe powstające w La Mandorle ma dobry, naturalny skład. Algi czerwone korzystnie podbijają zawartość wapnia oraz magnezu. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Napój migdałowy doskonale radzi sobie jako zamiennik mleka – ma delikatny smak i zbliżoną do mleka krowiego konsystencję. Znakomite właściwości odżywcze jak i walory smakowe sprawiają, że 'mleko’ migdałowe jest jednym z najchętniej wybieranych.