Podczas świąt u babci unosił się przepiękny zapach ciasta w całym domu! Często wracając wspomnieniami mamy ochotę na odtworzenie babcinych przepisów, niestety nie każdy z nas może bez problemu spożywać wszystkie produkty. Przedstawiamy przepis na ciastka migdałowe, do których użyliśmy mleko migdałowe w proszku od La Mandorle. 

Co ważne, ciasteczka migdałowe z naszego przepisu są bezglutenowe, a także nie zawierają w składzie mleka. Doskonałe dla osób na diecie gluten free lub cierpiących na różnego rodzaju alergie. 

Ponadto ciasteczka migdałowe bezglutenowe mają w 100% naturalny skład, a także są bogate w wapń i magnez. To doskonałe połączenie smaku i wartości odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

Składniki (na 4 porcje):

Sposób przygotowania:

  1. Zrób bezę gotowaną ubijając białka z niewielką ilością przegotowanej wody, następnie stopniowo dodawaj sproszkowane mleko migdałowe. 
  2. Dodaj płynną wanilię i ⅔ posiekanych migdałów.
  3. Na natłuszczoną blachę wyłóż masę 
  4. Posyp pozostałą ilością migdałów
  5. Piecz w 150 do 160ᵒC przez 25-30 minut.

Smacznego!