Dieta wegańska z pewnością przynajmniej na początku nie jest prosta. Wynika to ze względu na trudności ze znalezieniem zamienników różnych produktów, a także składników, które dodajemy do codziennych potraw. Wiele ulubionych dań zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego lub białka mleka – np. mleko, jajka, śmietanę. Dlatego początki diety wegańskiej, jak i każdej innej są zdecydowanie najtrudniejsze. Marka La Mandorle stworzyła produkty idealne dla wegan lub osób z nietolerancją laktozy. Oferuje nam gotowe produkty, w 100 % ekologiczne, bogate w wartości odżywcze, które nie zawierają białka mleka, glutenu soi i cukru. Przykładowo naleśniki wegańskie to doskonała propozycja na śniadanie, a także obiad czy kolację. 

Naleśniki białkowe La Mandorle – pomysł na szybkie, zdrowe śniadanie 

Naleśniki to ulubiony deser lub przekąska najmłodszych. Często kojarzą się z feriami u babci, która podawała naleśniki z kremem czekoladowym, kolorowymi owocami lub z serem na słodko. Nie ukrywajmy, to również przekąska uwielbiana przez nieco starszych smakoszy. Czy przejście na dietę wegańską lub celiakia wiążą się ze zrezygnowaniem z ulubionych słodkości? 

Pod żadnym pozorem! Dzięki marce La Mandorle już nie musimy rezygnować z ulubionych deserów.  Kup mieszankę do naleśników w sklepie Centrum BIO!

Mieszanka na naleśniki – Mix Brunch jest niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z napojem kokosowym – Amande Coco, z „mlekiem” migdałowym lub z wodą. Następnie mieszamy, do uzyskania gładkiej konsystencji. Naleśniki można odstawić na około 30 min, by ciasto “odpoczęło”. Teraz mamy czas, by przygotować ulubione dodatki, np. owoce czy krem do smarowania, albo wyprasować ubrania czy spakować tornistry dla dzieci do szkoły. Następnie mieszankę wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez kilka minut. 

Naleśniki możemy podawać z kremami, owocami świeżymi, mrożonymi lub suszonymi czy różnymi innymi dodatkami. 

Polecamy naleśniki z pastą do smarowania od La Mandorle. Mix naleśnikowy w 100 g zawiera:

  • 8 g białka,
  • 5 g błonnika, 
  • 333 mg wapnia. 

Tak przygotowane naleśniki zadowolą podniebienia najmłodszych pociech oraz osób dorosłych, którzy cenią sobie pełnowartościowe śniadania przygotowane na słodko. 

Zdrowe śniadanie La Mandorle – białkowe naleśniki wegańskie

Z myślą o najbardziej wymagających marka La Mandorle przygotowała bezglutenowe naleśniki z białkiem – Proteines 20. W 100 g produktu znajduje się aż 60 g białka! Dlatego to doskonała propozycja na proteinowe śniadanie dające energię na cały poranek. Naleśniki białkowe, jak większość produktów w sklepie Centrum Bio są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Wystarczy określoną porcję produktu wymieszać z napojem roślinnym lub wodą, do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie smażymy i gotowe! Do naleśników warto dodać syrop klonowy, krem do smarowania, owoce czy orzechy i mamy pełnowartościowe, proteinowe śniadanie przygotowane w zaledwie 5 minut. Bezglutenowe naleśniki to propozycja dla wegan, ale także dla osób z nietolerancją laktozy lub glutenu. Produkty La Mandorle nie posiadają w składzie mleka, cukru, soi i glutenu! 

Brak pomysłu na szybki deser proteinowy? – Wybierz naleśniki wzbogacone białkiem La Mandorle 

Tuż po wykryciu nietolerancji laktozy lub po przejściu na dietę wegańską może nam brakować pomysłów na desery lub przekąski bez białka mleka. W takim przypadku doskonale sprawdzą się wegańskie naleśniki – zawierają dużo białka, błonnika, wapnia. Za to nie zawierają glutenu, soi i mleka, a przygotujesz je w zaledwie kilka minut! Jeśli zależy Ci na pełnowartościowym, bogatym w wartości odżywcze śniadaniu – wybierz La Mandorle! Wegańskie naleśniki z kremem, owocami i innymi dodatkami to doskonała propozycja również na przekąskę do szkoły lub pracy dla małych i nieco starszych.