
Nie masz pomysłu na szybki obiad lub kolację? Polecam zrobienie tarty, tak naprawdę można wrzucić do niej co tylko chcecie i macie na zbyciu. To takie sprzątanie lodówki 😉
Składniki na tartę:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 jajka
- 1/2 szkl mleka
- 1/2 szkl śmietanki 30%
- opakowanie tartej mozarelli lub innego sera żółtego
- cukinia
- ser feta
- papryka
- oliwki czarne
- słoiczek salsy paprykowej Eterno
- sól, pieprz
Wykonanie tarty:
Ciasto wyłożyć na formę do tarty (w miejscu gdzie będzie brakować trzeba dociąć i dokleić), następnie spód ciasta posmarować salsą paprykową i posypać serem żółtym.
Cukinie pokroić w talarki i ułożyć na ser, koleinie fetę, paprykę i oliwki.
Jajka wymieszać z mlekiem i śmietanką, doprawić solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem.
Serwować z zieloną sałatą z pomidorkami, skropiona octem balsamicznym i oliwą.