Nie masz pomysłu na szybki obiad lub kolację? Polecam zrobienie tarty, tak naprawdę można wrzucić do niej co tylko chcecie i macie na zbyciu. To takie sprzątanie lodówki 😉

Składniki na tartę:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 szkl śmietanki 30%
  • opakowanie tartej mozarelli lub innego sera żółtego
  • cukinia
  • ser feta
  • papryka
  • oliwki czarne
  • słoiczek salsy paprykowej Eterno
  • sól, pieprz

Wykonanie tarty:

Ciasto wyłożyć na formę do tarty (w miejscu gdzie będzie brakować trzeba dociąć i dokleić), następnie spód ciasta posmarować salsą paprykową i posypać serem żółtym.

Cukinie pokroić w talarki i ułożyć na ser, koleinie fetę, paprykę i oliwki.

Jajka wymieszać z mlekiem i śmietanką, doprawić solą i pieprzem.

Piec w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem.

Serwować z zieloną sałatą z pomidorkami, skropiona octem balsamicznym i oliwą.