
Tosty z awokado to zdrowy przepis na pożywne drugie śniadanie lub przepyszną przekąskę. Proponujemy Ci połączenie dojrzałego awokado z ‘śmietaną’ roślinną L’Amande Cuisine La Mandorle. To mega smaczna i zdrowa alternatywa o lekkiej i bezcukrowej formule, która powstała z obranych i częściowo odtłuszczonych słodkich migdałów. Taki mix smaków idealnie do siebie pasuje. Sprawdź!
Składniki na 1 tost z awokado
- 1 kromka pieczywa – możesz wybrać chleb bezglutenowy,
- 1 dojrzałe awokado,
- 50 ml ‘śmietany roślinnej’ AMANDE CUISINE – rada CentrumBio: orzechowy smak awokado doskonale współgra z kremem migdałowym,
- kilka kropel soki z limonki,
- 1 szczypta chilli,
- sól i pieprz do smaku,
- kilka listków świeżych ziół: bazylii, roszpunki lub rukoli,
- szczypta ulubionych ziaren: lnu, sezamu lub słonecznika
Sposób przygotowania
- Przygotować chrupiący tost z chleba.
- Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i zebrać miąższ.
- Miąższ rozgnieść widelcem ze śmietanką, limonką, chilli, solą i pieprzem.
- Ładnie ułożyć na grzance.
- Udekorować ziołami i ziarnami.
- Delektuj się smakiem swojego drugiego śniadania!
Kombinuj ze smakiem! Tosty z awokado możesz dowolnie modernizować. Dodaj pomidorki koktajlowe, plasterki rzodkiewki, a nawet jajko sadzone. Nie ograniczaj się w kuchni!