Tosty z awokado to zdrowy przepis na pożywne drugie śniadanie lub przepyszną przekąskę. Proponujemy Ci połączenie dojrzałego awokado z ‘śmietaną’ roślinną L’Amande Cuisine La Mandorle. To mega smaczna i zdrowa alternatywa o lekkiej i bezcukrowej formule, która powstała z obranych i częściowo odtłuszczonych słodkich migdałów. Taki mix smaków idealnie do siebie pasuje. Sprawdź!

Składniki na 1 tost z awokado

  • 1 kromka pieczywa – możesz wybrać chleb bezglutenowy,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 50 ml ‘śmietany roślinnej’ AMANDE CUISINE – rada CentrumBio: orzechowy smak awokado doskonale współgra z kremem migdałowym,
  • kilka kropel soki z limonki,
  • 1 szczypta chilli,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kilka listków świeżych ziół: bazylii, roszpunki lub rukoli,
  • szczypta ulubionych ziaren: lnu, sezamu lub słonecznika

Sposób przygotowania

  1. Przygotować chrupiący tost z chleba.
  2. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i zebrać miąższ.
  3. Miąższ rozgnieść widelcem ze śmietanką, limonką, chilli, solą i pieprzem.
  4. Ładnie ułożyć na grzance.
  5. Udekorować ziołami i ziarnami.
  6. Delektuj się smakiem swojego drugiego śniadania!

Kombinuj ze smakiem! Tosty z awokado możesz dowolnie modernizować. Dodaj pomidorki koktajlowe, plasterki rzodkiewki, a nawet jajko sadzone. Nie ograniczaj się w kuchni!