
Zdrowa i ekologiczna żywność staje się coraz bardziej popularna. Podczas codziennych zakupów z rozwagą wybieramy produkty, decydując się na żywność ekologiczną, dbając o zdrowie nasze i naszych bliskich. Również nasze pociechy od najmłodszych lat uczymy, jak duży wpływ na nasze zdrowie mają produkty bogate w składniki odżywcze. Wyjaśniamy także dlaczego warto ograniczać fast foody i produkty przetworzone, które kuszą nas na każdym kroku. Produkty La Mandorle, takie jak napój kokosowy są wartościowe dla naszego organizmu, ale cechują się również niezwykłym smakiem, dzięki czemu mogą być wykorzystywane zarówno jako napój dla osób zabieganych, jak i zastosowane w wielu daniach.

ecomil napój kokosowy keto low carb bezglutenowy zestaw 6 x 1 l bio

ecomil napój kokosowy z migdałami bez dodatku cukru bezglutenowy zestaw 6 x 1 l bio

ecomil napój kokosowy z wapniem bez dodatku cukru bezglutenowy zestaw 6 x 1 l bio

ecomil napój kokosowy barista bezglutenowy 1 l bio

isola napój kokosowy bez dodatku cukru z wapniem bezglutenowy 1 l bio

ecomil napój kokosowy słodzony syropem z agawy bezglutenowy 1 l bio

ecomil napój kokosowy z wapniem bez dodatku cukru bezglutenowy 1 l bio

ecomil napój kokosowy keto low carb bezglutenowy 1 l bio
Jakie właściwości ma napój (mleko) kokosowe?
Napój kokosowy w proszku La Mandorle, potocznie zwany „mlekiem kokosowym” jest pozyskiwany z wnętrza kokosa pochodzącego z rolnictwa ekologicznego. Produkt ten jest niezwykle bogaty w składniki odżywcze, dlatego jest tak cenny dla naszego organizmu. 'Mleko’ kokosowe napój zawiera spore ilości białka, błonnika, magnezu, jest również świetnym źródłem dobrze przyswajalnego wapnia. W swoim składzie posiada również cenne dla naszego organizmu nasycone kwasy tłuszczowe. Tłuszcze znajdujące się w napoju (mleku) kokosowym są wspaniałym źródłem energii, dlatego produkty te polecane są dla sportowców, wegetarian, a także niemowlaków.
Napój (mleko) kokosowe w proszku w walce z chorobami i wirusami
Subtelny smak i bogate wartości odżywcze to nie wszystko. W składzie mleka kokosowego znajduje się także kwas laurynowy, który ma pozytywny wpływ na odporność naszego organizmu. Jest niezwykle cenny i oprócz kokosa występuje również w mleku matki. Po dostaniu się do naszego organizmu przekształca się w monolaurynę – ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Badania wykazują, że hamuje również rozwój wirusów, takich jak:
- opryszczka,
- grypa,
- wirus HIV.
Dodatkowo monolauryna wykazuje się sporymi umiejętnościami niszczenia pewnego rodzaju bakterii, grzybów i drożdży. Mleko (napój) kokosowe jest bogate w kwasy tłuszczowe, które w pewnym stopniu zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwory oraz powodują spadek cholesterolu. Spożywanie produktów naturalnych pochodzących z kokosa zapobiega również nadciśnieniu tętniczemu.
Mleko kokosowe, a metabolizm
Napoje roślinne są doskonałe dla osób pragnących zrzucenia kilku kilogramów. Za podkręcenie metabolizmu odpowiedzialne są tłuszcze, a występujący w składzie błonnik zapewnia uczucie sytości, dzięki czemu w mniejszym stopniu sięgamy po niezdrowe przekąski. Błonnik również pozytywnie wpływa na procesy trawienne.
Napój kokosowy ma również pozytywny wpływ na wygląd naszej skóry. Właściwości antyoksydacyjne znajdujące się w kokosie chronią naszą skórę przed wolnymi rodnikami, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia się, dodatkowo skóra staje się bardziej elastyczna i jędrna.

Zastosowanie mleka kokosowego w proszku
Napój kokosowy w proszku to produkt doskonały dla osób ceniących sobie wygodę oraz oszczędność czasu. Przygotowanie napoju jest niezwykle proste. Wystarczy wsypać 2 lub 3 miarki produktu np. do shakera, wlać wody, wstrząsnąć – i gotowe! To świetny sposób na przekąskę w pracy lub między lekcjami. Mleko (napój) kokosowy w proszku można również wykorzystać do przygotowania wszelkiego rodzaju dań, np. do owsianki z owocami czy smoothie. Napojem w proszku wymieszanym z wodą można również zastąpić mleczko kokosowe dolewając je np. do kawy.
Wegański napój kokosowy La Mandorle bez laktozy i glutenu może być spożywany przez osoby ceniące zdrową i ekologiczną żywność. To także świetna alternatywa dla mleka krowiego – mleko kokosowe może być spożywane przez wegan oraz alergików, którzy mleka krowiego spożywać nie mogą.