
Składniki na farsz:
- 0,5 kg pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
- Opcjonalnie można dodać suszone pomidory lub paprykę.
Sposób przygotowania:
- Pieczarki obrać i pokroić w plasterki
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju
- Dodać pokrojone pieczarki, posolić i dusić aż pieczarki puszczą wodę i będą miękkie. Na koniec doprawić do smaku
- Ciasto na naleśniki przygotować w ten sam sposób co wyżej.
- Naleśnika posmarować farszem i zawinąć.
Naleśniki w formie wytrawnej najlepiej smakują na ciepło. Pieczarki ze szpinakiem można połączyć i zrobić jedną wersję farszu. Można dodawać paprykę, ser bez laktozy i wiele innych ulubionych dodatków – wedle upodobania.