Po wprowadzeniu diety wegańskiej na stałe, wiele osób po pewnym czasie może doświadczyć swego rodzaju “monotonii”. Wywołana jest spożywaniem ciągle podobnych, jak nie tych samych produktów, ponieważ ciężko jest znaleźć zamienniki tradycyjnych, ogólnodostępnych produktów, które spożywaliśmy do tej pory. To samo dotyczy osób z nietolerancją laktozy, które zostały zmuszone do wykluczenia produktów zawierających białka mleka, po których spożyciu pojawiają się dokuczliwe objawy. O ile w łatwy sposób możemy znaleźć zamienniki tradycyjnego mleka – napoje roślinne, tak często zastanawiamy się, czym smarować pieczywo, naleśniki, gofry czy tosty. Świetnie sprawdzą się pasty do chleba dostępne w sklepie Centrum Bio w dwóch smakach do wyboru. 

Pasty do chleba dla wegan – La Mandorle 

Będąc na diecie wegańskiej mamy niemały kłopot ze znalezieniem pomysłu na pożywne, smaczne i bogate w wartości odżywcze śniadanie. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, La Mandorle przygotowało wegańskie pasty do chleba. Pasty stworzone z myślą o osobach na diecie wegańskiej, a także o tych, którzy cierpią na celiakię lub nietolerancję laktozy. W ten sposób przygotujesz śniadanie na słodko dla siebie oraz dla całej rodziny. 

Zdrowe śniadanie to podstawa, szczególnie będąc na diecie wegańskiej lub gdy doskwiera nam nietolerancja laktozy musimy dostarczyć do naszego organizmu produkty bogate w wartości odżywcze. 

Wiemy, jak wyglądają poranki większości z nas – pośpiech, kolejka do toalety, a w tym wszystkim trzeba jeszcze przygotować śniadanie i przekąski na cały dzień dla rodziny. W tym wypadku świetnie sprawdzą się pasty do smarowania chleba. Możemy je spożywać ze świeżym pieczywem bezglutenowym, bądź na tostach czy naleśnikach. Kanapki są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, dlatego to doskonała opcja na śniadanie w ciągu zabieganego tygodnia. 

Migdałowa pasta do smarowania na pożywne, zdrowe śniadanie 

Jak wiemy, śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dietetycy oraz lekarze alarmują, że lepiej wstać 10-15 min wcześniej, by przygotować pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy nam energii potrzebnej na cały dzień, niż przekąsić coś w biegu, co zawiera zapewne spore ilości cukru i tłuszczu palmowego. W spożyciu takiego produktu już po chwili będziemy ponownie odczuwać głód, a przy tym nie jest to nic zdrowego. 

La Mandorle przygotowało pastę do smarowania w dwóch smakach – migdałowym i orzechowo-czekoladowym. Dzięki temu nasze śniadania staną się bardziej urozmaicone oraz dostarczymy produkt bogaty w składniki odżywcze dla naszego organizmu. To świetna dawka bomby energetycznej na początek dnia. 

Pasta migdałowa do smarowania jest w 100% wegańska, bio – składniki pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego. Przede wszystkim nasze produkty nie zawierają oleju palmowego, który jest dodawany do większości tego typu produktów dostępnych na rynku. Poza tym nasze produkty są bogate w:

  • białko,
  • błonnik. 

W 100 g pasty migdałowej znajduje się 6 g białka. Nie zawierają glutenu, soi i mleka – są odpowiednie dla wegan, osób na diecie bezglutenowej, cierpiących na nietolerancję laktozy oraz dla każdej osoby, która ceni sobie zdrową, zbilansowaną żywność. 

Pasty do smarowania w sklepie Centrum BIO:

DELICE  AMANDE – Migdałowa  pasta  do  smarowania  –  La  Mandorle DELICE NOISETTE CHOCOLAT – Orzechowa pasta do smarowania – La Mandorle 

Orzechowo- czekoladowa pasta do smarowania – La Mandorle 

La Mandorle przygotowało także pastę orzechowo-czekoladową. To doskonała propozycja dla smakoszy kremów czekoladowych, którzy cierpią na nietolerancję laktozy lub przeszli niedawno na dietę wegańską i z utęsknieniem wypatrują zamienników tradycyjnych kremów na słodko. Delice Noisette Chocolat to pasta bez glutenu, bez laktozy, soi i oleju palmowego! 

Pasty do chleba La Mandorle – dodatek do deserów 

Zastanawiacie się, w jaki inny sposób wykorzystać pastę, oprócz smarowania chleba? Co powiecie na naleśniki wegańskie z kremem orzechowo – czekoladowym?Krem marki La Mandorle sprawdzi się również do tostów, gofrów, a także jako nadzienie do różnego rodzaju wypieków, np. muffinek. Dzięki zastosowaniu wyłącznie składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego, jest to zdrowa żywność dla dzieci jako zdrowe śniadanie, przekąska do szkoły czy na podwieczorek, ale także dla dorosłych. Często mamy ochotę na różnego rodzaju smakołyki, niestety większość z nich zawiera dużo cukru, tłuszczy oraz białka mleka, przez co nie mogą być spożywane przez wegan i osoby z nietolerancją laktozy. La Mandorle postanowiło zaoferować pasty do smarowania, które przepysznie smakują podane w każdej formie. 

Czy wegańskie pasty do chleba La Mandorle są tylko dla wegan? 

Przeglądając ofertę sklepu Centrum Bio niektórzy pewnie zastanawiają się, czy produkty dla wegan są wyłącznie dla wegan? W żadnym wypadku! Produkty wegańskie są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej oraz z nietolerancją laktozy, ponieważ w swoim składzie nie posiadają białka mleka ani innych produktów pochodzenia odzwierzęcego. Jednak pasty do chlebanapoje roślinne oraz wszelkie inny produkty marki La Mandorle mogą być spożywane przez każdą osobę, której zależy na spożywaniu zdrowej, pełnowartościowej żywności. Nasze produkty są odpowiednie zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Zaspokoją podniebienia wszystkich, nawet najbardziej wymagających smakoszy.