
Zupa marchewkowa to doskonałe danie dla dzieci w trakcie rozszerzania diety. Jest łatwa, szybka i przede wszystkim przepyszna! Wiemy, że nie każda mama urodziła się MasterChefem, dlatego przygotowaliśmy banalny i ekspresowy przepis na zupę marchewkową dla niemowląt, która z pewnością okaże się pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym i smakowym. Wzbogacona roślinną mieszanką będzie dla Twojego brzdąca naprawdę zdrowym posiłkiem.
Składniki
- 30 g kaszy jaglanej,
- 120 g marchewki,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego,
- 2 miarki mieszanki dla niemowląt Bebe M 2.
Sposób przygotowania
- Przepłukaj kaszę i ugotuj w podwójnej ilości wody – na małym ogniu przez około 15-20 minut, do momentu aż woda zostanie całkowicie wchłonięta.
- W międzyczasie umyj, obierz i pokrój w talarki marchewkę.
- Ugotuj na parze lub w garnku do miękkości – w niedużej ilości wody.
- Ważne! Zachowaj wodę po ugotowaniu marchewki, może Ci się przydać.
- Kaszę jaglaną zmiksuj z marchewką, mieszanką dla dzieci Bebe M i olejem kokosowym. W razie potrzeby dodaj wody po gotowanej marchewce.
Zupka marchewkowa dla dzieci zawiera zaledwie 4 składniki. Nasz przepis jest doskonałą propozycją na smaczny posiłek dla niemowląt po 8. miesiącu życia. Rada Centrumbio: taką zupkę dla dzieci możesz nawet zamrozić! W każdej awaryjnej sytuacji będziesz przygotowana na wartościowy posiłek.